Påmeldingsskjema
Modulen er fulltegnet. Meld deg på venteliste ved å fylle ut skjema under. Påmelding til ventelisten er ikke bindende.
Vi tar kontakt per e-post dersom det blir ledig plass på utdanningen. Vi tar kontakt på e-posten du fører opp i skjema under.
Av tekniske årsaker vil du ikke motta påmeldingsbekreftelse per e-post på at du er påmeldt ventelisten.
Du må ha klar fakturaadresse ved påmelding. Første faktura genereres automatisk kort tid etter påmelding.
Du kan derfor ikke føre opp en midlertidig fakturaadresse og på denne måten reservere plass.
Fakturaadresse endres ikke i etterkant og betales av oppført mottaker.
Stemmer ikke oppført fakturaadresse ved påmelding kan du også risikere å miste din plass.
Informasjon
Aktiviteten er slutt og du kan ikke melde deg på.
Aktiviteten er fulltegnet og det er ikke mulig å registrere seg
Program
Spesialisering i psykoterapi EFT - Modul 1 Oppstart:
13. november 2023
Lær evokative teknikker og avansert empati som hjelper pasienter til å endre problematiske emosjoner med sunne og adaptive emosjoner. Kurset inneholder også egenaktivitet som gir deg bedre oversikt over eget følelsesliv. Kursansvarlig er psykologspesialist Jan Reidar Stiegler.
Denne utdanningen er kun åpen for psykologer og leger.
Hos oss kan du ta 3-årig spesialisering i psykoterapi med fordypning i emosjonsfokusert terapi eller du kan velge å kun ta Modul 1, Modul 2 og Modul 3 som enkeltstående kursmoduler. Forutsetning for å ta Modul 2 er gjennomført modul 1 og forutsetning for å ta Modul 3 er gjennomført modul 1 og 2.
Emosjonsfokusert terapi
Emosjonsfokusert terapi (EFT) er en transdiagnostisk terapiform som tar utgangspunkt i å jobbe opplevelsesbasert med klientens fastlåste emosjonelle smerter. Å jobbe med EFT innebærer ofte å aktivere sterke og vonde følelse i klienten, for så å hjelpe klienten til å bearbeide og transformere disse smertene. Forskning på EFT tyder på at endring skjer best når terapeuten har lært seg en kombinasjon av differensiert/presis empati og evokative transformasjonsteknikker.
EFT har forskningsmessig evidens som korttidsbehandling av depresjon, angst, komplekse traumer og parproblematikk. EFT benyttes også til langtidsbehandling av psykiske vansker hvor klienten enten strever med å kunne kontakte eller å prosessere følelser, eller for klienter med større relasjonelle utfordringer. I opplæringen vil man lære å bruke EFT til et bredt spekter av psykiske vansker, med unntak av psykoselidelser og alvorlige utviklingslidelser.
Utdanningen er godkjent av Norsk Psykologforening som 72 timer vedlikeholdskurs for spesialister.
Datoer:
1.samling: 13.11.23 - 16.11.23
2.samling: 15.04.24 - 18.04.24
3.samling: 10.06.24 - 13.04.24
Sted: Scandic Solli Hotel Oslo
Klokkeslett: Alle dager 09.00 - 17.00
Forelesere: Dr. Jan Reidar Stiegler og Anne Hilde Vassbø Hagen. m.fl.
Pris: 46 500,-
Kull: 12
Modul 1 – Introduksjon til emosjonell endring i EFT
Modul 1 handler om å bli kjent med modellen og å lære seg grunnleggende ferdigheter for å jobbe med emosjonell endring. Det er særlig fokus på arbeid med klienter som presenterer symptomer på angst og depresjon.
Første samling – Introduksjon til EFT, stolarbeid og fokusering
Denne samlingen fokuserer på å gi deltakeren en oversikt over EFT som modell og å introdusere deltakeren til de to mest sentrale intervensjonene; selvkritisk splitt og uoppgjorte forhold, og hvordan de henger sammen med symptomer på angst og depresjon. Det er et mål at deltakeren skal forstå de ulike fasene i behandling og lære ideen om å følge markører basert på klientens emosjonelle prosess i timen. Det er i tillegg et mål at deltakeren, både som terapeut, klient og observatør, skal få erfare i praksis hvordan det er å jobbe med selvkritikk og uoppgjorte forhold.
Andre samling – Grunnbetingelser i EFT (Allianse, terapeutisk tilstedeværelse og empatiske intervensjoner)
På denne samlingen vil det være fokus på de grunnleggende betingelsene som er nødvendige forutsetninger for emosjonelle endringsprosesser. Deltakeren vil lære mer om terapeutisk tilstedeværelse og rogerianske/humanistiske grunnholdninger i EFT, samt empatiens rolle EFT (aktivering, regulering, fordypning og øke opplevelse) og ulike former for empatiske intervensjoner vi benytter. Det er et mål at deltakeren i løpet av samlingen skal bli i stand til å differensiere mellom de ulike formene for empati, forstå de grunnleggende Rogerianske betingelsene og bli bedre kjent med betydningen av alliansen i EFT og hvordan denne kan bygges gjennom humanistiske grunnholdninger og prinsipper, og bruk av empati. Deltakerne vil i løpet av kursdagene også få videre opplæring i bruk av video for å evaluere og forbedre egen praksis. Det vil bli gitt en innføring (inkludert kort trening) i bruk av forskningsmodellene til Leslie Greenberg for uoppgjorte forhold og selvkritisk splitt, og hvordan de kan brukes for å observere egne videoer, forsøke å kode hvor i stolarbeidet klienten befinner seg, og gjenkjenne i hvilken grad det terapeuten gjør passer med dette.
Tredje samling –Kasusformulering, Kjerneskjema og lindring av selvet(inkl. emosjonelle sår og emosjonell stil).
På denne samlingen er hovedfokuset på at deltakeren skal kunne forstå, identifisere og jobbe med å endre emosjonelle kjerneskjema knyttet til temaene identitet og tilknytning. Det blir fokus på hvordan vi bruker kasusformuleringer som en måte å styrke bånd, oppgave og mål i terapiprosjektet bl.a. gjennom at terapeuten viser forståelse og tilbyr meningsfulle oppsummeringer av det hen har oppfattet fra klienten, samt knytter dette sammen med mulige underliggende emosjonelle sår og aktuelle intervensjoner. Deltakerne vil få en innføring i observasjon av klienters emosjonelle sår og emosjonelle stil, hvordan emosjonelle sår kan vise seg både gjennom emosjonell stil og andre tegn/markører og hvordan vi kan bruke disse observasjonene både som en del av den felles kasusformuleringsprosessen og som guide i valg av intervensjoner. Det vies også oppmerksomhet til hvordan slike observasjoner kan settes ord til på en måte som gir mening for klienten og som bevarer en rolle og holdning hos terapeuten som “ikke-ekspert". Temaet alliansebrudd vil også bli kort introdusert og diskutert knyttet til klienters emosjonelle sår og emosjonelle stil og måter de kan påvirke terapeuten. En dypere og mer utbrodert gjennomgang av allianserbudd og terapeutprosesser kommer igjen på modul 3. Som en del av samlingens hovedtema repeterer og fordyper vi også deltakernes kunnskap om og erfaring med de emosjonelle prosessene i intervensjonene selvkritisk splitt og uoppgjorte forhold. Kandidatene skal i den sammenheng også få en innføring i intervensjonen lindring av selvet knyttet til markøren intens sårbarhet, svært lav kapasitet for selvomsorg (f.eks representert som selvforakt) og/eller generelle vansker med å gå inn i/slippe til sårbarhet (f.eks i form av avkobling eller redsel, over- og underregulering).
Les mer om spesialistutdanningen her.
Viktig informasjon angående veiledning i forbindelse med spesialisering i EFT.
Slik det er i dag kan man maks ha 40 timer veiledning med veiledere som er «ikke spesialister». Disse timene inkludere også nå veiledningsdagene på modul 2 og 3.
Fremover kommer våre EFT veiledere som er «ikke spesialister» til å gi veiledning på Modul 3 og man kan derfor IKKE ha veiledning med disse veilederne utenom kursrekkene hvis man skal ta EFT som en del av spesialisering.
Grunnen for dette er at du vil få for mange timer med en veileder som er ikke spesialist og du vil ikke få timene godkjent av NPF. Det er NPF som setter disse kravene, ikke NIEFT
Det er dessverre ikke anledning til å reservere plass på utdanningen.
Vi tar med forbehold om endringer vedrørende dato og kursholder grunnet uforutsette hendelser.
Vi er i prosess med å oppdatere oppsettet vårt og at det derfor kan komme små revisjoner i tema og rekkefølge før samlingens oppstart.
Faktura
Fakturaadresse endres ikke i etterkant og betales av oppført mottaker. Stemmer ikke oppført fakturaadresse ved påmelding kan du også risikere å miste din plass. Dersom du ønsker å dele fakturaen opp pr samling, skriv dette i kommentarfeltet. Første faktura blir automatisk sendt ut ved påmelding, deretter vil du motta faktura ca. 1 måned i forkant av hver samling.
Faktura må være betalt innen oppstart av hver samling. Det påløper et fakturagebyr på 89,- per faktura.
NB! Påmelding er bindende.
Avmelding og frister
Kurset har påmeldingsfrist 27. oktober 2023 og gjennomføres med forbehold om nok påmeldte.
NB! Påmelding er bindende.
Obs! Vi har 24 timer angrerett på alle våre kurs.
Avmeldingsregler utover dette er:
Avmelding 12-6 mnd. før kursstart: Hele kursavgift krediteres
Avmelding 3-6 mnd. før kursstart: Halve kursavgiften krediteres
Avmelding 0-3 mnd. før kursstart: Kursavgift vil ikke bli kreditert
Fravær
Kun fravær med sykemelding, rettsinnkalling eller militærtjeneste (eks. repetisjonsøvelse) aksepteres som gyldig fravær.
For å få godkjent undervisning kreves det at man deltar på hele kurset for at kurset skal godkjennes i spesialistutdanningen.
For å få godkjent kravene til kurs i spesialiteten må deltakeren ta igjen de dagene som fraværet gjelder.
Ved ugyldig fravær, det vil si fravær som ikke er godkjent av IPR, vil kursdeltaker måtte betale deltakeravgift for dagene fraværet gjelder, i tillegg til dagene som tas opp igjen.
Vi følger samme fraværsregler som Norsk psykologforening.
Spørsmål om fravær tas opp skriftlig med kursavdelingen via e-post: kurs@ipr.no.
Har du spørsmål angående kurs?
Se Ofte stilte spørsmål om kurs
eller send en e-post til: kurs@ipr.no
Tilbakemeldinger fra tidligere deltakere:
«Jeg har opplevd samtlige av EFT-kursene som svært nyttige. De har bidratt med både personlig og faglig utvikling for min del. I min arbeidshverdag kjennes det også svært trygt og formålstjenlig å kunne ha en spesifikk og virkningsfull metode å lene seg på, det gjør jobbhverdagen lettere, mer givende og trolig også mer produktiv og virkningsfull»
«Utdanningen skjerper det kliniske blikket på uvurderlig vis».
«Jeg har opplevd videreutdanningen i EFT som veldig nyttig. God integrasjon mellom teori og praksis gjennom kursdagene. Liker også godt det varme og støttende miljøet det bevisst legges opp til, uten at det går på bekostning av direkte og konstruktive tilbakemeldinger på jobben man gjør».
Bøker, video og nettkurs
Norsk Institutt for Emosjonsfokusert Terapi (NIEFT) er Norges ledende miljø på emosjonsfokusert terapi (EFT). Vi har som mål å bidra til å spre kunnskap og videreutvikle EFT som metode, og bidra til at verden blir litt mer følelsesvennlig.
(klikk på logoen for å bli NIEFT medlem)
Medlemskap er kun for de som går på eller har gjennomført en av våre fire videreutdanninger og gir først og fremst mulighet til å stå oppført på listen over terapeuter med videreutdanning i EFT på IPRs nettside.
I tillegg vil alle medlemmer bli holdt oppdatert på ting som skjer av forskning, kurs/arrangementer og lignende i EFT-miljøet. NIEFT-medlemmer får rabatt på alle våre større kurs og konferanser.
Kurskalender
Vi legger ut flere spennende og nye kurs fortløpende, følg med på vår kurskalender for nyttig informasjon.
Emotion Awareness Day
Bli med og ferie alle følelser, fordi følelser er selve nøkkelen til vår helse og velvære, problemløsning og gode relasjoner.
Emotion Awareness Day - 2 juni.
Vår dyktige kursholder, psykolog og daglig leder Anne Hilde Vassbø Hagen har gitt ut animasjonsfilmer om følelser -
Alfred Jr. & Skyggern -
En liten film om å være redd
Alfred & Skyggen -
En liten video om følelser
Alfred & Skyggen -
En liten video film om selvkritikk
Alfred & Skyggen -
En liten film om ensomhet
Følelseskompasset er en side for deg som ønsker å lære om følelser, utforske egne følelser og øve på å håndtere følelser på en god måte. Siden inneholder mye informasjon, kartleggingsverktøy for å utforske din egen emosjonelle stil og øvelser der du kan jobbe med å forstå eller endre vanskelige følelser. Alt innholdet på siden er gratis og kan være et fint sted å gå, enten du bare vil lese og lære, utforske følelser, vurderer å begynne i eller for tiden går i terapi. Våre 2 kompetente psykologer og kursholdere står bak denne siden - Aksel Inge Sinding og Jan Reidar Stiegler
Anbefalte bøker om følelser
(link til bøkene om du klikker på bildet)
Emosjonsfokusert
ferdighetstrening for foreldre
-
En lærebok for terapeuter
og veildere
Emotion Focused Skills training for parents
-
A Guide for Clinicians
Fra ligging til legging
-
En overlevelsesguide
til paret
Selvkritisk
-
Et møte med din
indre kritiker
Klok på følelser
-
Det følelser prøver
å fortelle deg
Emosjonsfokusert terapi
-
Å forstå og forandre
følelser
De seks store følelsene
-
Hvordan emosjonene styrer
deg mer enn du aner
Sinte barn - Sinte Voksne
Sa Jeg Noe Feil
-
Aksel Inge Sinding
Superkraften i alle foreldre
-
Anne Hilde Vassbø Hagen
IPR Nettkurs på Kajabi
Artikler og kronikker
Hvordan møter vi vanskeligere følelser hos barn på en klok måte
Alle vi foreldre gjør dumme ting som blir vondt for våre barn.
Når den emosjonelle smerten viser vei - Emosjonsfokusert terapi i klinisk praksis
Slik setter du grenser for aggresjon hos barnet ditt – og deg selv
Gratis videoer
Hva har følelser med psykisk helse å gjøre? Podcast med Marte Sveberg og Aksel Inge Sinding
EFT kort fortalt - Gratis Online Foredrag med Aksel Inge Sinding
Hvordan finne mening i usikkerhet? Foredrag om eksistensialisme med Olga Lehmann
Grais foredrag: Forstå følelser m/ Jan Reidar Stiegler og Vanja Hjelmseth
Våkne opp! Foredrag om søvnens psykologi m/ Ane Wilhelmsen-Langeland
En samtale om ensomhet m/Aksel Inge Sinding og Anne Hilde Vassbø Hagen
Følelser og hvordan vi kan forstå dem - Live Stream m/Aksel Inge Sinding
Hva ser vi når det klarner? Gratis online foredrag m/Jaran Olsen
Emosjonsfokusert ferdighetstrening for foreldre - Gratis online foredrag m/Anne Hilde Vassbø Hagen og Vanja Hjelmseth
Gal etter følelser - Gratis online foredrag m/Anne Hilde Vassbø Hagen og Catrin Sagen
Podkaster
Emotion Focused Podcast | Podcast on Spotify
Thomas møter psykolog Jan-Reidar Stiegler for å snakke om hva følelsene våre prøver å fortelle oss
Hvordan påvirker egen oppvekst oss som foreldre? - Med psykolog Anne Hilde Vassbø Hagen
Selvkritisk m/Sigrid og Aksel Sinding
Kurs i emosjonsfokusert foreldreveiledning med psykolog Aksel I. Sinding
Hvordan være en god samtale partner for andre? Aksel Inge Sinding.
Psykologkontoret Psykologkontoret, episode 1-8
IPR Nettkurs på Kajabi
Artikler og kronikker
Hvordan møter vi vanskeligere følelser hos barn på en klok måte
Alle vi foreldre gjør dumme ting som blir vondt for våre barn.
Når den emosjonelle smerten viser vei - Emosjonsfokusert terapi i klinisk praksis
Slik setter du grenser for aggresjon hos barnet ditt – og deg selv
Emo Revo
Gratis video