Påmeldingsskjema

Du meldes nå på Emosjonsfokusert Terapi - Modul 3 (kull 11) i Bergen. 

Dersom man ikke gjennomfører spesialiseringen med samme kull, må deltakerne selv passe på at de får deltatt på alle de ni forskjellig temaene.
Send en e-post til kurs@ipr.no hvis du har hatt et opphold i utdannelsen eller har bytter by.

VIKTIG!
Vi gjør oppmerksom på at all informasjon blir sendt ut til e-post oppført i påmeldingsskjema.  
Har du ikke mottatt påmeldingsbekreftelse, og den ikke har havnet i søppelposten, send e-post til kurs@ipr.no. 

Du må ha klar fakturaadresse ved påmelding. Første faktura genereres automatisk kort tid etter påmelding.
Du kan derfor ikke føre opp en midlertidig fakturaadresse og på denne måten reservere plass.
Fakturaadresse endres ikke i etterkant og betales av oppført mottaker.
Stemmer ikke oppført fakturaadresse ved påmelding kan du også risikere å miste din plass. 

Informasjon

Tid
Fra mandag 10. februar 2025 kl. 09:00
Til fredag 31. oktober 2025 kl. 17:00
Påmeldingsfrist
Søndag 26. januar 2025 kl. 00:00
{{ form.errors.get('recaptcha_token') }}

Informasjon om Modul 3

Spesialisering i psykoterapi Emosjonsfokusert terapi - Modul 3, oppstart 10.februar 2025

Lær evokative teknikker og avansert empati som hjelper pasienter til å endre problematiske emosjoner med sunne og adaptive emosjoner. Kurset inneholder også egenaktivitet som gir deg bedre oversikt over eget følelsesliv. Kursansvarlig er psykologspesialist Jan Reidar Stiegler.

Denne utdanningen er kun åpen for psykologer og leger.

Hos oss kan du ta 3-årig spesialisering i psykoterapi med fordypning i emosjonsfokusert terapi eller du kan velge å kun ta Modul 1, Modul 2 og Modul 3 som enkeltstående kursmoduler. Forutsetning for å ta Modul 2 er gjennomført modul 1 og forutsetning for å ta Modul 3 er gjennomført modul 1 og 2.

Dersom man ikke gjennomfører spesialiseringen i en omgang må deltakerne selv passe på at de får deltatt på alle de ni forskjellig temaene. Send en e-post til kurs@ipr.no hvis du har hatt et opphold i utdannelsen eller har byttet by.

Emosjonsfokusert terapi 

EFT er en transdiagnostisk terapiform som tar utgangspunkt i å jobbe opplevelsesbasert med klientens fastlåste emosjonelle smerter. Å jobbe med EFT innebærer ofte å aktivere sterke og vonde følelse i klienten, for så å hjelpe klienten til å bearbeide og transformere disse smertene. Forskning på EFT tyder på at endring skjer best når terapeuten har lært seg en kombinasjon av differensiert/presis empati og evokative transformasjonsteknikker. 

EFT har forskningsmessig evidens som korttidsbehandling av depresjon, angst, komplekse traumer og parproblematikk. EFT benyttes også til langtidsbehandling av psykiske vansker hvor klienten enten strever med å kunne kontakte eller å prosessere følelser, eller for klienter med større relasjonelle utfordringer. I opplæringen vil man lære å bruke EFT til et bredt spekter av psykiske vansker, med unntak av psykoselidelser og alvorlige utviklingslidelser. 

Praktisk informasjon

Emosjonsfokusert terapi - Modul 3 (kull 11) - Bergen

Datoer:

1.Samling: 10.02.25 - 13.02.25
2.samling: 19.05.25 - 23.05.25
3.samling: 27.10.25 - 31.10.25

Kull: 11
Sted: Nøstegaten 58, 5011 Bergen
Klokkeslett:
09.00 – 17.00 alle dager 
Pris: 58.968,- 
Sted: Nøstegaten 58, Bergen 

Forelesere: 

Vi tar med forbehold om endringer vedrørende dato og kursholder grunnet uforutsette hendelser.

Det er dessverre ikke anledning til å reservere plass på utdanningen.

 

Modul 3 – Særlig utfordrende prosesser, spesifikke populasjoner og relasjonelle brudd

Modul 3 handler om å kunne anvende EFT når det er særlig utfordrende problemstillinger knyttet til enten over- eller underregulerte følelser, spesielt utfordrende symptomer og kompliserte relasjonelle prosesser i det terapeutiske arbeidet. Det er økt fokus på integrering av nye ferdigheter og deltakernes terapeutiske utfordringer gjennom bruk av videoveiledning.

1.samling – EFT behandling for spiseforstyrrelser og indre kroppskritiker, individuelt og i familieperspektiv.  

På denne samlingen vil det være et særlig fokus på hvordan spesielt krevende symptomer, som ved spiseforstyrrelser, kan ha sitt opphav i vanskelige følelser som ikke blir håndtert tilstrekkelig. Deltakeren vil få presentert en helhetlig emosjonsfokusert behandlingsmodell som vektlegger atferdsendring i tillegg til standard EFT behandling. Det er særlig vekt på risikofaktorer og fysisk symptomer knyttet til spiseforstyrrelser og hvordan spiseforstyrrelser hos ulike klienter kan ha svært ulike opphav og funksjon. Deltakeren vil kort bli gjort kjent med en modell for hvordan man kan jobbe med vanskelige følelser og vanskelige symptomer i familier. Det vil verktøy som kan hjelpe foreldre til å bistå sine nærmeste gjennom å reparere relasjonelle sår, sette gode grenser for vektkontrollerende atferd og øke aksept for vanskelige følelser.   

2.samling – Arbeid med personlighetsforstyrrelser: over-/underregulerte emosjoner og lindring av selvet og Alliansebrudd (med litt terapeutprosesser).  

Samlingen vil orienteres mot å forstå hvordan emosjoner kan spille en rolle i å skape symptomer som er forenlig med personlighetsdiagnoser.

l være et særlig fokus på hvordan spesielt krevende symptomer, som ved spiseforstyrrelser, kan ha sitt opphav i vanskelige følelser som ikke blir håndtert tilstrekkelig

 3.samling – Motivasjonssplitt, Terapeutprosesser og deliberate practise. 

På denne siste samlingen vil det bli fokus på terapeutens emosjonelle prosesser og hvordan de kan påvirke terapien, for eksempel i form av alliansebrudd. Det vil bli et fokus på hvordan man håndterer egne vanskelige følelser som terapeut og hvordan man håndterer brudd i alliansen som følge av disse.


Viktig informasjon angående veiledning i forbindelse med spesialisering i EFT.

I henhold til gjeldende retningslinjer kan deltakerne på spesialistutdanningen motta maksimalt 40 timer veiledning fra veiledere som ikke har spesialiststatus. Disse timene inkluderer også veiledningen som gis på veiledningsdagene på utdanningen. Våre EFT-veiledere uten spesialiststatus vil også tilby veiledning i Modul 3. Derfor er det ikke mulig å motta ytterligere veiledning fra "ikke-spesialister" utenom utdanningen, da dette vil føre til at grensen på maksimalt antall timer overskrides. Dersom makstiden med veiledere uten spesialiststatus overskrides, vil timene ikke bli godkjent av Norsk Psykologforening (NPF). Det er NPF som fastsetter disse kravene, ikke NIEFT.

 

Faktura

Fakturaadresse endres ikke i etterkant og betales av oppført mottaker. Stemmer ikke oppført fakturaadresse ved påmelding kan du også risikere å miste din plass.
Dersom du ønsker å dele fakturaen opp pr samling, skriv dette i kommentarfeltet. Første faktura blir automatisk sendt ut ved påmelding, deretter vil du motta faktura ca. 1 måned i forkant av hver samling.
Faktura må være betalt innen oppstart av hver samling. Det påløper et fakturagebyr på 89,- per faktura.
NB! Påmelding er bindende.

Avmelding og frister
Kurset holdes med forbehold om nok påmeldte deltakere.

NB! Påmelding er bindende.

Vi har 24 timer angrerett på alle våre kurs.

Avmeldingsregler utover dette er:
Avmelding 12-6 mnd. før kursstart: Hele kursavgiften blir kreditert.
Avmelding 3-6 mnd. før kursstart: Halve kursavgiften krediteres.
Avmelding 0-3 mnd. før kursstart: Kursavgift vil ikke bli kreditert.

Fravær
Kun fravær med sykemelding, rettsinnkalling eller militærtjeneste (eks. repetisjonsøvelse) aksepteres som gyldig fravær.
For å få godkjent undervisning kreves det at man deltar på hele kurset for at kurset skal godkjennes i spesialistutdanningen.
For å få godkjent kravene til kurs i spesialiteten må deltakeren ta igjen de dagene som fraværet gjelder.
Ved ugyldig fravær, det vil si fravær som ikke er godkjent av IPR, vil kursdeltaker måtte betale deltakeravgift for dagene fraværet gjelder, i tillegg til dagene som tas opp igjen.

Vi følger samme fraværsregler som Norsk psykologforening.

Fravær veiledningsdag:
Fravær på veiledningsdag organisert av NIEFT regnes som fravær fra obligatorisk veiledning og må dekkes inn igjen for kandidaters egen regning. Dette følger av veiledningskontrakten og gjelder også ved gyldig fravær med sykemelding.

Fravær ved fødselspermisjon/foreldrepermisjon:
Faglig sett og med tanke på trygghet i det personlige arbeidet anbefaler vi deltakere å følge kullet sitt gjennom hele modulen. Derfor vil vi anbefale de som på forhånd vet at de skal ut i permisjon om å utsette oppstart. Vi følger Norsk psykologforening sine retningslinjer ved fravær grunnet fødselspermisjon/foreldrepermisjon. Les mer her.

Spørsmål om fravær tas opp skriftlig med kursavdelingen via e-post: kurs@ipr.no.

 

Har du spørsmål angående kurs?
Se Ofte stilte spørsmål om kurs
eller send en e-post til : kurs@ipr.no

 

Bøker, videoer og kurs

Norsk Institutt for Emosjonsfokusert Terapi (NIEFT) er Norges ledende miljø på emosjonsfokusert terapi (EFT). Vi har som mål å bidra til å spre kunnskap og videreutvikle EFT som metode, og bidra til at verden blir litt mer følelsesvennlig.

(klikk på logoen for å bli NIEFT medlem)

Medlemskap er kun for de som går på eller har gjennomført en av våre fire videreutdanninger og gir først og fremst mulighet til å stå oppført på listen over terapeuter med videreutdanning i EFT på IPRs nettside.
I tillegg vil alle medlemmer bli holdt oppdatert på ting som skjer av forskning, kurs/arrangementer og lignende i EFT-miljøet. NIEFT-medlemmer får rabatt på alle våre større kurs og konferanser.

 

Kurskalender
Vi legger ut flere spennende og nye kurs fortløpende, følg med på vår kurskalender for nyttig informasjon.

Emotion Awareness Day 
Bli med og ferie alle følelser, fordi følelser er selve nøkkelen til vår helse og velvære, problemløsning og gode relasjoner.

Emotion Awareness Day - 2 juni.

Emotion Awareness Day

   

 

Vår dyktige kursholder, psykolog og daglig leder Anne Hilde Vassbø Hagen har gitt ut animasjonsfilmer om følelser

         

     Alfred Jr. & Skyggern -
 En liten film om å være redd

            

        Alfred & Skyggen -
   En liten video om følelser           

     

           Alfred & Skyggen -
  En liten video film om selvkritikk


   

         Alfred & Skyggen - 
   En liten film om ensomhet 

 

Følelseskompasset er en side for deg som ønsker å lære om følelser, utforske egne følelser og øve på å håndtere følelser på en god måte. Siden inneholder mye informasjon, kartleggingsverktøy for å utforske din egen emosjonelle stil og øvelser der du kan jobbe med å forstå eller endre vanskelige følelser. Alt innholdet på siden er gratis og kan være et fint sted å gå, enten du bare vil lese og lære, utforske følelser, vurderer å begynne i eller for tiden går i terapi. Våre 2 kompetente psykologer og kursholdere står bak denne siden - Aksel Inge Sinding og Jan Reidar Stiegler

 

       

 

Anbefalte bøker om følelser

(link til bøkene om du klikker på bildet)

 


    

          Emosjonsfokusert
   ferdighetstrening for foreldre
                   -
   En lærebok for terapeuter
             og veildere

 

   

 Emotion Focused Skills training for parents
                          -
           A Guide for Clinicians 


   
                  
         Fra ligging til legging
                       -
         En overlevelsesguide
                   til paret

 

   

       Terapeutens håndbok i
      Emosjonsfokusert terapi 

 

   
               
               Selvkritisk
                       -
            Et møte med din
               indre kritiker

 

     

           Klok på følelser
                     -
         Det følelser prøver
             å fortelle deg

 

            

      Emosjonsfokusert terapi
                     -
          Å forstå og forandre
                 følelser            

 

      

       De seks store følelsene
                      -
     Hvordan emosjonene styrer
          deg mer enn du aner

 

      

     Sinte barn - Sinte Voksne

 

          

            Sa Jeg Noe Feil
                       -
           Aksel Inge Sinding 

 

     

       Superkraften i alle foreldre
                        -
        Anne Hilde Vassbø Hagen  

                                                                    

 

IPR Nettkurs på Kajabi

 

     

 

Artikler og kronikker

Hva følelser forteller oss?

Hvordan møter vi vanskeligere følelser hos barn på en klok måte

Alle vi foreldre gjør dumme ting som blir vondt for våre barn.

Når den emosjonelle smerten viser vei - Emosjonsfokusert terapi i klinisk praksis

Slik setter du grenser for aggresjon hos barnet ditt – og deg selv

 

 

Gratis videoer

Sinte barn og sinte voksne - Slik forstår og håndterer du sinne : Intervju med Frode Thuen & Anne Hilde Vassbø Hagen

Hva har følelser med psykisk helse å gjøre? Podcast med Marte Sveberg og Aksel Inge Sinding

EFT kort fortalt - Gratis Online Foredrag med Aksel Inge Sinding 

Hvordan finne mening i usikkerhet? Foredrag om eksistensialisme med Olga Lehmann 

Grais foredrag: Forstå følelser m/ Jan Reidar Stiegler og Vanja Hjelmseth 

Våkne opp! Foredrag om søvnens psykologi m/ Ane Wilhelmsen-Langeland

En samtale om ensomhet m/Aksel Inge Sinding og Anne Hilde Vassbø Hagen

Følelser og hvordan vi kan forstå dem - Live Stream m/Aksel Inge Sinding 

Hva ser vi når det klarner? Gratis online foredrag m/Jaran Olsen

Emosjonsfokusert ferdighetstrening for foreldre - Gratis online foredrag m/Anne Hilde Vassbø Hagen og Vanja Hjelmseth

Gal etter følelser - Gratis online foredrag m/Anne Hilde Vassbø Hagen og Catrin Sagen

 

Podkaster 

Emotion Focused Podcast | Podcast on Spotify

Hvordan håndtere følelser, bli mer robust og mindre selvkritisk. Med psykolog Aksel Inge Sinding. Leger om livet

Thomas møter psykolog Jan-Reidar Stiegler for å snakke om hva følelsene våre prøver å fortelle oss

Hvordan påvirker egen oppvekst oss som foreldre? - Med psykolog Anne Hilde Vassbø Hagen

Selvkritisk m/Sigrid og Aksel Sinding

Kurs i emosjonsfokusert foreldreveiledning med psykolog Aksel I. Sinding

Hvordan være en god samtale partner for andre? Aksel Inge Sinding.

Psykologkontoret Psykologkontoret, episode 1-8


IPR Nettkurs på Kajabi

 

     


Artikler og kronikker

Hva følelser forteller oss?

Hvordan møter vi vanskeligere følelser hos barn på en klok måte

Alle vi foreldre gjør dumme ting som blir vondt for våre barn.

Når den emosjonelle smerten viser vei - Emosjonsfokusert terapi i klinisk praksis

Slik setter du grenser for aggresjon hos barnet ditt – og deg selv

 

Facebook

 

Emo Revo

Emotion revolution, nettside

 

Gratis video

 
Bok lunsj